Binecuvântarea copiilor
January 6, 2016
Resurse ebooks
January 13, 2016
Show all

Europa, de ce taci?

Comunitatea adventistă din Belgia susține cauza Bodnariu. Numeroși membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea de limbă română din comunitățile Centru, Braine l’Alleud și Sansonnet, s-au alăturat protestului de sâmbătă, 9 ianuarie 2016, din fața Ambasadei Norvegiei, în susținerea familiei Bodnariu.

 

Într-un interval de aproape patru ore, peste o mie de manifestanți din biserici penticostale, baptiste, adventiste și alții au protestat pașnic în scuarul din centrul capitalei belgiene, în fața Norway House (Norges Hus). Demonstrația a constat în citirea unei proclamații pentru apărarea drepturilor familiei Bodnariu, semnarea unor liste de susținere și în scandarea unor mesaje de protest față de autoritățile norvegiene. Proclamația a fost citită în limbile română, franceză, olandeză și engleză. De asemenea au luat cuvântul mai mulți pastori români sau străini.

În mulțime au circulat liste pentru susținere a cauzei Bodnariu, numărul participanților depășind lejer cifra de 1 000. Au fost prezenți tineri și bătrâni, familii întregi, chiar cu copii mici însoțiți de părinții lor, fie purtați pe umeri fie în cărucioare. În ciuda unei vremi răcoroase, spre final lăsându-se și picuri de ploaie, manifestanții și-au păstrat buna dispoziție. O fanfară formată din tineri și copii a intonat atât imnul României cât și pe cel al Uniunii Europene, dar și cunoscute imnuri creștine. Manifestanții și-au unit vocile atât în rugăciuni, precum „Tatăl nostru”, rostită în cor, și în cântări creștine cu mesaj de încredere în Dumnezeu: „Sfârșitul veacului trăim”, „Glorie, glorie, aleluia!” sau „Dumnezeu e tăria mea” („Dumnezeu e tăria mea, / Adăpost pentru sufletul meu, / Ajutor, când povara e grea, / Dumnezeu e tăria mea”).

Între pancartele afișate au fost mesaje precum: „STOP Barnevernet”, „Norvegia, dă înapoi copiii familiei Bodnariu”, „Norvegia, nu separa familia Bodnariu”, „Reîntregiți familia Bodnariu”. Probabil că cele mai dure semnale au fost unul adresat Norvegiei: „Norvegia, încetează să mai răpești copiii”, iar celălalt adresat Uniunii Europene: „Europa, de ce taci, Norvegia îți răpește copiii”. Mesajul de susținere a atins punctul culminant când, pe cunoscutul model european de identificare cu o cauză („Je suis Charlie”), manifestanții au scandat „Bodnariu suntem noi, dați copiii înapoi!”

 

Mai multe informații despre situația la zi a cazului Bodnariu găsiți aici:

Facebook:
https://www.facebook.com/Norway-Return-the-children-to-Bodnariu-Family-744234959015965/?fref=ts

Petiție online:
http://www.ipetitions.com/petition/christian-family-persecuted/?utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=button

Poziția Bisericii Adventiste din România:
http://www.adventist.ro/index/pressroom/comunicate-de-presa/12694-libertatea-religioasa-un-drept-fundamental.html

Un articol despre realitatea din spatele Barnevernet:
https://salcianu.wordpress.com/2016/01/03/bodnariu-vs-barnevernet/

Mai multe imagini de la eveniment:
https://m.facebook.com/christian.salcianu/albums/1138634282814900/?ref=bookmarks


 

Vezi galerie foto de la eveniment:

Comments are closed.